Stybar kiest bewust voor rentrée in Essen: "Ik heb geluk dat Van der Poel niet meedoet"

Stybar kiest bewust voor rentrée in Essen: "Ik heb geluk dat Van der Poel niet meedoet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Door het verblijf van Mathieu van der Poel op stage in Spanje is er dit weekend een bepaalde leegte in de cross, maar de veldritfans hebben iets om zich aan op te warmen: de rentrée van Zdenek Stybar. De Tsjech begint zijn veldritseizoen in Essen.

"Ik heb geluk dat Van der Poel dit weekend niet meedoet", opent Stybar zijn relaas in Het Laatste Nieuws. "Ik ben bang dat ik anders gedubbeld zou worden." Maar van schrik is er eigenlijk geen sprake, hoor. "Toch niet in Essen. Zonhoven is iets anders: de afdalingen daar zijn echt spectaculair."

Er zijn een aantal redenen waarom Stybar begint met de cross in Essen. Ten eerste is het zijn thuishaven. "Er is een emotioneel kantje. Het wordt een beetje een 'meet & greet' met de vrienden en de fans. Ik cross heel graag, maar vorig jaar was het zwaar afzien. Ik begin er nu vroeger aan om snel wat ritme op te pikken om dan hopelijk meer te kunnen genieten van de cross in de kerstperiode."

GEEN ILLUSIES

Toch ook dus een sportieve achterliggende reden. En vooral: het verlangen naar het veld is er weer volop. "Ik wil dolgraag crossen. Maar kerstavond bij mijn familie is nog belangrijker voor me. Die traditie wil ik echt niet missen. Ik maak me geen illusies: ik wil graag betere resultaten rijden dan vorig jaar, maar meedoen om te winnen of het podium rijden zal niet lukken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties