Chinese overheid gaat snoeien: Enric Mas kan titel waarschijnlijk niet verdedigen

Chinese overheid gaat snoeien: Enric Mas kan titel waarschijnlijk niet verdedigen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Enric Mas eindigde zijn jaren bij Deceuninck-Quick.Step op een hoogtepunt door de Tour of Guangxi te winnen. Inmiddels komt de Spanjaard uit voor Movistar. Het verdedigen van zijn titel in de rittenkoers zal er wellicht niet in zitten.

De Chinese overheid heeft immers aangekondigd dat het fors gaat snoeien in het aantal sportevenementen dat dit jaar in het Aziatische land nog zullen doorgaan. Naast testwedstrijden voor de Olympische Winterspelen van 2022 zal er slechts plaats zijn voor enkele belangrijke wedstrijden.

SCHRAPPING DREIGT VOOR HANDVOL RITTENKOERSEN 

Meer dan waarschijnlijk sneuvelt dus de WorldTour-koers Tour of Guangxi. Ook de Tour of Xingtai, de Ronde van China en de Tour of Quangzhou Bay - voorlopig nog op het programma - zullen dan dus niet plaatsvinden. Bij de vrouwen zou de Ronde van Chongmin niet kunnen doorgaan.

Het is nu dus afwachten welke evenementen er effectief op die lijst met afgelastingen zullen staan. Ook grote evenementen in andere sporten dreigen in het gedrang te komen, zoals de WTA Finals in het tennis in Shenzhen en de GP('s) van China in de Formule 1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties