Sven Vanthourenhout over parcours WK: "Minder technisch dan gedacht"

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Sven Vanthourenhout over parcours WK: "Minder technisch dan gedacht"
Foto: © photonews

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft het WK-parcours van Oostende geanalyseerd en komt tot de vaststelling dat het minder technisch is dan verwacht.

Volgens Vanthourenhout kun je het parcours in twee grote stukken opdelen. "Het stuk op de hippodroom ligt er heel mooi bij en is dan ook supersnel. Of het nu veel zal regenen of niet, dat zal er niet veel meer aan veranderen”, zegt hij aan Sporza. "Het zijn allemaal ruime bochten, wat het niet supertechnisch maakt.” 

De nu al opnieuw legendarische brug van Oostende brengt de renners op het strand. "De snelheid gaat er hier volledig uit. Plots is het op de power te doen. De passage op het strand wordt zeer moeilijk, vooral voor de mannen op zondag. Vlak voor de start staat de zee immers op haar hoogste punt, waardoor de renners niet meer op de verharde stukken kunnen rijden.” 

Het zand op het strand kan echter niet vergeleken worden met dat in de Kempen. “Dit zeezand is totaal anders, veel vervelender. Tijdens de cross in Mol zag je verschillende sporen in het zand, hier heb je er hoogstens één. Als je daar niet in geraakt, kun je onmogelijk nog doorploegen en moet je lopen. Dat maakt het heel zwaar." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties