Wat kunnen we verwachten van de Belgische renners?
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 0 reacties
Wat kunnen we verwachten van de Belgische renners?
Foto: © SC

Het wielerseizoen is weer van start gegaan en eind februari zal met de 'Omloop Het Nieuwsblad' ook het klassieker seizoen officieel starten. We beschrijven de kansen die Belgische wielrenners komend jaar hebben.

Wat kunnen we verwachten van de nieuwe generatie met Wout van Aert en Remco Evenepoel, en wat kunnen de oude rotten in het vak, Sep Vanmarcke, Greg van Avermaet en Philip Gilbert? Hebben de ervaren renners hun beste jaren gehad, of gaan ze nog wel even mee?

Met de Omloop start op 28 februari het wielerseizoen pas echt volgens de insiders. En direct hebben we enkele Belgen die daar hoge ogen kunnen gaan gooien. Wat te denken van de winnaar van vorig jaar, Jasper Stuyven van Trek-Segrafredo of de nummer twee van de laatste editie Yves Lampaert, die in dienst rijdt van Deceuninch Quickstep. Ook Sep Vanmarcke zegt op de website van de Omloop dat hij er klaar voor is, evenals Greg van Avermaet, die dit seizoen uitkomt voor AG2R Citroën team.

De concurrentie is echter ook niet mis. Peter Sagan heeft bijvoorbeeld aangegeven dat hij meedoet, en Zdenek Stybar, de winnaar van 2019, zal zeker ook weer mee willen strijden voor de zege. Dat zou hij uiteraard wel onder Belgische vlag doen. Team DSM, het voormalige Sunweb, zal met Soren Kragh Andersen een gooi naar de zege willen doen.

peter-sagan-2337570-1920

De klassiekers in het voorjaar

Als het seizoen officieel is afgetrapt kijken we uit naar de echte klassiekers in het voorjaar. De vraag is natuurlijk hoe de Belgische wielrenners het gaan doen. Het eerste monument is Milaan San Remo, waar Wout van Aert met een quotering van 4,50 de grootste kanshebber is volgens Betway.

Als outsider zal Gilbert zich ook zeker willen laten zien. Hij kan daarmee het rijtje van gewonnen monumenten compleet maken, dus zal alles geven op de Poggio dit jaar.

In april volgen daarna in rap tempo de grote wedstrijden elkaar op. De ronde van Vlaanderen, Parijs Roubaix, de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik worden allemaal in april afgewerkt. En in alle wedstrijden zijn er Belgische kanshebbers.

De bovengenoemde renners hebben allemaal kansen in deze wedstrijden, met Wout van Aert als grootste speerpunt. Renners als Tiesj Benoot, Greg van Avermaet, Philipe Gilbert en Sep Vanmarcke willen zich echter ook zeker laten zien.

Concurrentie is er natuurlijk ook uit het Nederlandse kamp, waar Mathieu van der Poel absoluut zijn zege in de Ronde wil prolongeren en ook op Parijs Roubaix zal van der Poel zijn zinnen gezet hebben. Toch is die wedstrijd niet belangrijker dan de Ronde zo zegt hij.

De grote rondes

Het afgelopen jaar had de doorbraak van Remco Evenepoel in een grote ronde moeten worden. De piepjonge renner won vorig jaar ongeveer elke ronde van een week waar hij aan meedeed. Hij leek er klaar voor zich te laten zien in de Giro d’Italia later in het jaar, maar toen sloeg het noodlot toe. Evenepoel viel hard in een afdaling in de Ronde van Lombardije en zag zijn seizoen in rook opgaan. Weg debuut in een grote ronde, en weg overwinningen in klassiekers. Inmiddels zit Evenepoel echter weer op de fiets en wil hij zichzelf klaarstomen voor een nieuwe poging in een grote ronde dit jaar. Of dat de Giro al wordt is nog even afwachten. De Tour zal hij in elk geval niet rijden, omdat hij ook heel graag Olympisch kampioen wil worden in Tokio dit jaar.

Met Evenepoel hebben we ook meteen de enige echte Belgische ronderenner van dit moment genoemd. Toch betekent dat niet dat er geen Belgisch succes geboekt kan worden in de grote rondes. Wat te denken van Tiesj Benoot, die een aardig klassement zou kunnen rijden en ook voor ritzeges kan gaan.

Ook van Wout van Aert kunnen we komend jaar weer veel verwachten in de Tour de France. De verwachting is dat Van Aert dit jaar nog meer voor zijn eigen kansen mag gaan en wie weet is de groene trui dan wel een realistisch doel voor de rappe spurter.

cyclists-601591-1920

Genoeg om naar uit te kijken dus voor de Belgische wielerliefhebbers dit jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse
17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties