Opnieuw aankomst van een wielerwedstrijd bekritiseerd: "De hele tijd geparkeerde wagens in finale van 'sprintersrit'"

Opnieuw aankomst van een wielerwedstrijd bekritiseerd: "De hele tijd geparkeerde wagens in finale van 'sprintersrit'"
Foto: © photonews

Sinds het incident in de Ronde van Polen zou je denken dat de aankomst van elke wielerwedstrijd serieus onder de loep genomen wordt. Recent zijn er toch enkele finishes die weer de wenkbrauwen doen fronsen als het om veiligheid gaat.

In de Ronde van Turkije was het uitgerekend ritwinnaar Jasper Philipsen die aankaartte dat de aankomst van de zevende rit niet zonder risico was, aangezien het een finish in dalende lijn betrof. Ook de openingsetappe van de Ronde van de Alpen, met aankomst in Innsbruck, zorgt voor discussie.

Het is Daniel Martin die met een kritische noot komt op sociale media. "De UCI creëert allemaal nieuwe regels met als excuus het wielrennen veiliger te maken en ze vergeten de basis. De hele tijd geparkeerde wagens in de finale van een 'sprintersrit'. Ze zullen claimen dat het hun verantwoordelijkheid niet is."

Martin zet er ook een foto genomen van de koers tijdens de tv-uitzending bij om zijn zaak kracht bij te zetten. De Ier was echt niet op zijn gemak in Innsbruck. "Eén van de enge aankomsten de laatste tijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties