Belgian Cycling wil niet aan principes raken: "Dat is aan Sven Vanthourenhout"

Belgian Cycling wil niet aan principes raken: "Dat is aan Sven Vanthourenhout"
Foto: © photonews

UCI-voorzitter David Lappartient ligt stevig onder vuur in het crosswereldje. En die storm is nog altijd niet gaan liggen.

De uitspraken dat renners die forfait geven voor de Wereldbeker en andere crossen rijden niet meer zouden mogen meerijden op het WK veldrijden blijven voor reacties zorgen.

Voorzitter Tom Van Damme van Belgian Cycling zit stevig verveeld met die uitspraken van Lappartient. “Ik begrijp dat hij het voor die wedstrijden wil opnemen en dat recht heeft hij ook, maar een minimum aantal deelnames eisen en daar een selectie voor het WK aan verbinden, dat vind ik opvallend”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Een land moet zelf zijn keuzes kunnen maken, ook als die extreem zijn. “De selecties voor het WK veldrijden zijn tot nader order nog altijd de bevoegdheid van de federaties. Als wij in een extreem geval vijf niet-crossers naar het WK veldrijden willen sturen, dan is dat ons volste recht.”

Alles ligt in handen van de bondscoach. “Bondscoach Sven Vanthourenhout moet de vrijheid hebben om renners uit te kiezen op basis van het parcours, strategie en een kopman. Het aantal deelnames aan wereldbekerwedstrijden mag hierin geen rol spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties