Niels Albert geeft Eli Iserbyt voor de volle honderd procent gelijk

Niels Albert geeft Eli Iserbyt voor de volle honderd procent gelijk
Foto: © photonews

De kalender van het veldrijden is dringend aan vernieuwing toe. Eli Iserbyt stelde voor om vroeger te beginnen.

De UCI dropte een stevige bom over deelname aan de Wereldbekercrossen, maar eigenlijk is een totale hervorming van de veldritkalender nodig om de problemen van de baan te helpen.

Volgens Eli Iserbyt zou er vroeger kunnen gestart worden om de kalender wat meer te spreiden, een idee dat Niels Albert ook heel hard genegen is.

“Trap die Wereldbeker één maand vroeger af, half september. Zo creëer je daar al potentiële tijd en ruimte voor vier manches. En kan, in de periode die er nu aankomt - eind november, begin december - twee, drie weken lang een soort 'pauze' worden ingelast in de aanloop naar het drukke eindejaar en de kampioenschappen”, zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

“Waarbij je een aantal losse crossen de kans biedt op een aantrekkelijke organisatiedatum, pal in de fase waarin Van Aert, Van der Poel en Pidcock er doorgaans inkomen. En andere renners de keuze laat: óf het even rustig aan doen en op stage trekken, óf een aardige cent meepikken zonder de stress van een klassement. Iedereen content”, besluit Albert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties