Voorzitter Belgische wielerbond komt met duidelijke waarschuwing voor de UCI

Voorzitter Belgische wielerbond komt met duidelijke waarschuwing voor de UCI
Foto: © photonews

Dat het veldrijden hervormd moet worden, daar lijkt iedereen het over eens. Maar hoe het moet lopen, dat is een ander paar mouwen.

Het wereldje van het veldrijden staat aardig op zijn kop na de uitspraken van UCI-voorzitter David Lappartient. Toch lijkt iedereen het erover eens dat er dringend gesproken moet worden over de hervorming van de veldritkalender.

Een voorstel om de Wereldbekermanches in één maand te rijden, daar kan Tom Van Damme, voorzitter van Belgian Cycling, niet mee leven.

“Als je te veel manches bundelt in één periode, ga je de toppers uitmelken. Dan gaan wegrenners niet komen. Terwijl de toekomst van het wielrennen net een overlapping van disciplines is. Een gravelrace zonder wegrenners, daar kijkt geen kat naar”, klinkt het bij Sporza.

De Wereldbeker is van 'ons'

De uiteindelijk beslissing over wat er met de Wereldbeker moet gebeuren ligt uitsluitend bij de UCI, maar Van Damme waarschuwt de wereldwielerbond wel. “De UCI moet er ook rekening mee houden dat 80 procent van de toppers en de organisatoren Belgisch is”, gaat hij verder.

Al is dat bijlange niet ideaal, zo weet de voorzitter ook. “Ik zou het liever anders zien. Hoe internationaler het veldrijden wordt, hoe beter. Maar men mag ook niet verwachten dat we ons marktaandeel zomaar gaan weggeven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties