Beeckman blikt vooruit op Zesdaagse: "De Ketele en De Pauw pakken in begin de leiding, maar..."

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Beeckman blikt vooruit op Zesdaagse: "De Ketele en De Pauw pakken in begin de leiding, maar..."

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vanavond start in het Gentse Kuipke de Zesdaagse van Gent. Topsportcoördinator Koen Beeckman volgt het evenement uiteraard van dichtbij en geeft al zijn pronostiek mee aan Wielerkrant.

Hij verwacht het duo Kenny De Ketele/Moreno De Pauw zeker in de eerste dagen. "Ze zullen de leiding kunnen nemen in het begin, ik denk dat ze goed gerecupereerd zijn van de Wereldbeker in Apeldoorn.

Toch zullen ze het wellicht niet kunnen volhouden. "Ik weet niet of ze aan het eind nog fris zullen zitten. Kenny is ouder en zal iets beter uit de verf komen. Ze reden achtereenvolgens het EK in Parijs, daarna Londen, Glasgow en Apeldoorn. Gemotiveerd zijn ze zeker, in Gent."

Afwachten hoe fris Viviani aan de start staat, misschien is het niet het juiste moment

-Koen Beeckman

De strijd om de eindzege zal er één tussen de twee koningskoppels zijn. "Het zal een clash worden tussen Cavendish/Wiggins en Keisse/Viviani." Keisse reed wel nooit eerder met Viviani en het is afwachten hoe fris die aan de start staat.

"Hij is en blijft een uitstekend renner, Viviani rijdt altijd goed. Toch vrees ik dat het niet het juiste moment is voor hem. Hij reed de Olympische Spelen en was daarna in Qatar al wat minder. Fysiek zal hij niet top zijn, maar hij blijft snel. Op een langere inspanning wordt het moeilijk, maar Keisse kan veel aan en is supergemotiveerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties