Compagnon van Keisse in Zesdaagse heeft volgend jaar opvallend doel: "Ik wil Milaan Sanremo winnen"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Compagnon van Keisse in Zesdaagse heeft volgend jaar opvallend doel: "Ik wil Milaan Sanremo winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Elia Viviani is olympisch kampioen in het omnium en vormt deze week een duo met Iljo Keisse op de Zesdaagse in Gent. Volgend jaar laat de Italiaanse krachtpatser het baanwielrennen even links liggen.

Elia Viviani blikte in La Gazzetta dello Sport vooruit op 2017. "Volgend jaar rijd ik geen enkele Wereldbeker op de baan, noch het wereldkampioenschap. Eind november begin ik vijf weken te trainen om mijn kracht en uithouding op te bouwen. Ik moet die periode zonder problemen doorkomen."

Wat is dan zijn hoofddoel volgend jaar? "Milaan-Sanremo. Ik zal daar hard voor werken de komende maanden. Daarna trek ik naar de Giro d’Italia. De eerste drie etappes zijn sprintmogelijkheden, dus mijn doel zal daar het pakken van de roze trui zijn."

Zesdaagse stond eigenlijk niet op de planning

Deze week rijdt Viviani nog toertjes in 't Kuipke tijdens de Zesdaagse van Gent. Hij vormt er een koppel met Iljo Keisse. "Dat is natuurlijk de meest bekende van allemaal", zegt de Italiaan van Team Sky. "Eigenlijk stond het niet in mijn planning, maar ik kon het niet missen. Ik heb niet op de baan gereden sinds Rio de Janeiro. Misschien is dit de laatste race van Bradley Wiggins, dat wilde ik niet missen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties