Nederlanders vermoeden complot bij De Ketele en co.: "De buitenlanders werken samen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Nederlanders vermoeden complot bij De Ketele en co.: "De buitenlanders werken samen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Nederlanders hebben het vooralsnog niet onder de markt in de eigen Zesdaagse van Amsterdam. De vier duo's bevolken de laatste vier plaatsen in het klassement. Dat is een voedingsbodem voor complottheorieën zo blijkt.

"Er wordt veel achter elkaar aan gereden. Het is ook heel tactisch. Er rijden wat ploegen samen, vooral de buitenlanders", aldus Nick Stopler. "Het is eigenlijk ironisch, normaal gezien zouden de Nederlanders de bovenhand moeten hebben aangezien het in Nederland is."

Hij stelt een pact tussen Nederlanders voor. "Het klinkt heel verbitterd, zo bedoel ik het niet, maar misschien moeten we de koppen bij elkaar steken. Daar ben ik zelf geen voorstander van, maar als we de trofee hier willen houden, moet er iets gebeuren."

Die Belgen zijn supersterk

-Pim Ligthart

Pim Ligthart geeft hetzelfde relaas: "Ik heb het idee dat ze niet graag hebben dat we korter komen in het klassement. Ik krijg het gevoel dat ze samenwerken, maar uiteindelijk spreken de benen. Daar moet ik eerlijk zijn, ik werd gewoon gelost."

De Pauw en De Ketele maken intussen indruk. "De Belgen zijn supersterk. Wij komen uit een rustperiode en voor die jongens is het middenin hun seizoen. Ze komen uit Gent en rijden er Wereldbekers doorheen. Bij hen zijn de benen beter op dit moment en ze verliezen minder energie bij de aflossingen."

Stand Zesdaagse Amsterdam

1.De Ketele/De Pauw253 ptn
2.Lampater/Kalz (Dui)217
3.Grasmann/Beyer (Dui)136+1
4.Mørkøv/Hester (Den)154+2
5.Marguet/Imhof (Zwi)186+3
6.Havik/Stroetinga (Ned)152+3
7.Ligthart/Mouris (Ned)143+3
8.Terpstra/Kreder (Ned)128+4
9.Stöpler/Pieters (Ned)101+4
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties