De Ketele gaat vol voor nummer drie: "Het is een beetje een mirakel dat ik al zo goed ben"

Redactie
| 0 reacties
De Ketele gaat vol voor nummer drie: "Het is een beetje een mirakel dat ik al zo goed ben"

Volgende week staat in het Kuipke in Gent de Zesdaagse van Gent op het programma. Door de afwezigheid van Iljo Keisse is het vooral uitkijken naar het duo Kenny De Ketele en Moreno De Pauw.

De Ketele liep in september nog een barst in de heup op, maar is voldoende hersteld. "Het is een beetje een mirakel dat ik al zo goed ben", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Ik heb veel superlatieven gehoord van mijn medische staf. Ze staan versteld van hoe snel mijn lichaam hersteld is."

"Ik ben nog niet super, maar dit weekend kan ik op de Wereldbekermanche in Manchester die laatste procentjes goedmaken. En ploegmaat Moreno De Pauw is in bloedvorm. We kunnen in Gent voluit voor de zege gaan."

De Ketele won in 2011 (met Bartko) en 2014 (met De Buyst) al eens in Gent. "Nummer drie zou mooi zijn. Met of zonder Keisse verandert eigenlijk niks: we zijn alleen tevreden met de zege. We leven hier al maanden naartoe. Zelfs op training praten we er voortdurend over."

"Moreno is een van mijn beste kameraden, ik zie hem bijna meer dan mijn vriendin. Samen willen wie die zege in 't Kuipke pakken. De top van de zesdaagserenners is aanwezig. Maar het is voor ons natuurlijke een speciale zesdaagse, hier kunnen we altijd iets meer. De piste is heel technisch, dat is in ons voordeel", besluit De Ketele.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties