Planckaert vol lof: "Als hij op de weg sprint zoals op de piste, zullen weinigen hem kunnen kloppen"

Redactie
| 2 reacties
Planckaert vol lof: "Als hij op de weg sprint zoals op de piste, zullen weinigen hem kunnen kloppen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het duo Kenny De Ketele en Moreno De Pauw begint als leiders aan de slotdag in de Zesdaagse van Gent. Ploegleider Walter Planckaert (Sport Vlaanderen-Baloise) is onder de indruk, zeker van De Pauw.

"Ze hebben elkaar duidelijk gevonden. Moreno heeft misschien iets minder klasse ten opzichte van Kenny, maar Kenny heeft hem wegwijs gemaakt", vertelt Planckaert bij Sporza. "Ze zijn goed op elkaar afgestemd. Zoals Moreno het nu doet en gezien de vorderingen die hij maakt, moet ik zeggen dat dat heel goed gelukt is."

De Pauw geldt als een sterke renner op de piste, maar op de weg gaat het moeilijker. "Op de piste is hij duidelijk de snelste. Als je die baanrondes en sprints ziet, is hij razendsnel. Op de weg moeten we dat ook kunnen uitspelen. Als hij op de weg sprint zoals op de piste, zullen weinigen hem kunnen kloppen."

Alles op de piste

Al focust De Pauw zelf op slechts één ding. "Maar voor Moreno is het alles op de piste, op de weg heeft hij niet de inzet en het karakter om het daar tot een goed einde te brengen. Maar dat is zijn doel niet. Hij heeft 1 doel: de piste. Daar doet hij 100 procent alles voor", besluit zijn ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties