Zowaar nog een primeur voor winnaars De Ketele en De Pauw: "Het is een beetje ons kenmerk"

Redactie
| 0 reacties
Zowaar nog een primeur voor winnaars De Ketele en De Pauw: "Het is een beetje ons kenmerk"
Foto: © photonews

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw wonnen meer dan verdiend de Zesdaagse van Gent. Het Belgische duo stond vanaf dag één aan de leiding en gaf die positie niet meer af.

En dat is een primeur in het Kuipke. Niemand deed het hen ooit voor. "Het is een beetje ons kenmerk", aldus De Pauw bij Sporza. "Kenny zegt altijd dat we moeten proberen om de eerste dag aan de leiding te beginnen en een zo groot mogelijke voorsprong uitbouwen. Dan kunnen we de rest van de week verdedigen."

'Elke dag super'

"Deze week was fenomenaal. Elke dag waren we super. De Fransen hebben ons nog echt doen afzien op het einde in de ploegkoers. Het is een fantastisch gevoel", zegt De Pauw, die zijn eerste eindzege vierde.

Ook voor de ervaren De Ketele een heerlijk gevoel. "Het was geweldig. Ik heb er weinig woorden voor. Het was misschien niet de spannendste finale, maar het was zwaar. Er werd hard gereden en ik wou duidelijk maken dat we niet enkel op punten kunnen winnen, dat we ook echt wel sterk waren. Daarvoor was die laatste winstronde subliem. We komen volgend jaar terug om te winnen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties