Keisse over zijn ambities voor de Olympische Spelen: "Wacht op een signaal van de federatie"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Keisse over zijn ambities voor de Olympische Spelen: "Wacht op een signaal van de federatie"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Iljo Keisse stond met Kenny De Ketele aan de start van de ploegkoers op de Olympische Spelen in Peking, maar daar werd de medaillehoop door de Nederlanders aan stukken gereden. Niemand wist waarom. Keisse hoopt in Tokio revanche te kunnen nemen.

Of dat mogelijk is, is een andere zaak. "Ik heb voldoende laten weten dat de Spelen me interesseren en nu wacht ik een beetje op een signaal van de federatie en het BOIC om te weten wat er van mij verwacht wordt."

Voorbereiding met meerdere renners

"Ik blijf erbij dat het beter is om met een aantal renners de voorbereiding richting Tokio te doen en om dan elkaars niveau op te krikken en daar dan de beste renners uit te pikken. Dat lijkt mij voor de nationale ploeg de beste optie, maar of dat zal lukken dat weet ik niet." Je moet je maar voorstellen dat De Ketele of De Pauw geblesseerd raken in de laatste weken voor de Spelen.

De Ketele en De Pauw zijn immers op elkaar ingespeeld. "Bovendien zijn De Ketele en De Pauw een hele goeie ploeg. Ze zijn heel complementair en hebben dat bewezen op WK’s en WB-manches. Om daar tussen te geraken zal niet zo eenvoudig zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties