Bingo! Pisteduo De Ketele-De Vylder pakt WB-goud op ploegkoers in Canada

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Bingo! Pisteduo De Ketele-De Vylder pakt WB-goud op ploegkoers in Canada

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Belgische triomf op de Wereldbeker baanwielrennen in Canada. Onze landgenoten Kenny De Ketele en Lindsay De Vylder sleepten in de ploegkoers immers het goud in de wacht. Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannië pakten respectievelijk zilver en brons.

Het Belgische duo pakte prompt de eerste sprint en zo was de toon meteen gezet. De Ketele en De Vylder bleven attent koersen en grepen slechts twee keer naast de punten. De voorsprong van onze succesvolle pistiers nam al vrij snel grote proporties aan, maar de finale sprint voor dubbele punten bleek toch nog cruciaal.

Vooral Nieuw-Zeeland, met het duo Sexton-Stewart, kwam nog spoken, maar de Belgen hielden uiteindelijk stand. De 32-jarige De Ketele is in de wolken met het goud, dat blijkt ook op zijn Instagram: "Ik heb er echt van genoten om hier te mogen koersen. Nu met goud en brons op zak naar huis bij mijn meisjes. Een perfecte afsluiter van het eerste deel van mijn pistewinter. Bedankt aan iedereen die mij geholpen heeft om weer op topniveau te geraken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties