"Armstrong was de beste van zijn generatie, maar hij was niet de enige schuldige"

Redactie
| 30 reacties
"Armstrong was de beste van zijn generatie, maar hij was niet de enige schuldige"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Johan Bruyneel was als teammanager bij US Postal één van de architecten van de successen van Lance Armstrong, die wel zijn 7 Tour-zeges moest inleveren na dopingbekentenissen. Bruyneel is voorstander van de komst van zijn voormalige pupil naar de Ronde van Vlaanderen.

"Iedereen heeft recht op een eigen mening, maar het is tijd dat de pagina wordt omgedraaid", opent Johan Bruyneel in Het Nieuwsblad. "Ik ben geen hypocriet. We weten intussen wat er in dat tijdslot is gebeurd. Armstrong was de beste van zijn generatie, maar hij was niet de enige schuldige. Het is te eenvoudig om de schuld van een hele generatie in de schoenen van Lance te schuiven."

'Een kat een kat noemen'

Toch geeft Wouter Vandenhaute van Flanders Classics Armstrong 'een nieuwe kans'. "Ik ben vooral blij dat een man als Wouter Vandenhaute een duidelijke positie heeft ingenomen", vervolgt Bruyneel. "Hij durft een kat een kat te noemen en nodigt Armstrong uit voor één van de belangrijkste klassiekers. Dat is een prachtige geste."

Er zijn de dopingbekentenissen, maar Armstrong wordt vaak omschreven als arrogant en manipulatief. "Tot op vandaag is er maar één kant van het verhaal gehoord: dat van Travis Ty­gart en het Amerikaanse antidopingagentschap USADA. Was Lance arrogant? Ja, natuurlijk. Dat ontken ik niet. Wíj waren arrogant. Maar agressie, manipulatie, gedwongen gebruik? Daar ga ik niet mee akkoord. Sorry."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties