Broeckx maakt progressie: "Maar opnieuw renner worden, is niet aan de orde"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 21 reacties
Broeckx maakt progressie: "Maar opnieuw renner worden, is niet aan de orde"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Stig Broeckx werkt na zijn zware valpartij nog steeds aan zijn herstel. De renner van Lotto-Soudal lag lange tijd in coma, maar maakt nu enorme vorderingen.

"Na de eerste medische bulletins zag het er zeer, zeer slecht uit voor Stig. Op een bepaald moment werd hem nog heel weinig kans toegedicht op een normaal menswaardig bestaan", aldus coach Paul Van den Bosch aan Sporza.

"Dat is intussen helemaal gekeerd. Stig werkt keihard en maakt heel grote vorderingen. Mirakels bestaan misschien niet, maar het wekt wel verwondering en bewondering. Alles wat ik zag, elke stap, is straf geweest. Hij zet gigantische en bewonderenswaardige stappen op alle vlakken."

Hij moet nog progressie maken op alle vlakken, op dingen die veel belangrijker zijn dan opnieuw renner worden -Paul Van den Bosch

"Alles moet weer opgebouwd worden en Stig is zich daarvan bewust. Hij doet dat op een heel serene manier, net zoals toen hij renner was." Dat leven als renner zit er wellicht niet meer in voor de onfortuinlijke Broeckx.

"Opnieuw renner zijn is niet aan de orde. Ik denk ook niet dat Stig daar echt mee bezig is. Hij heeft heel andere doelen. Stig kan en moet nog zoveel progressie maken op alle vlakken, dingen die veel belangrijker zijn dan renner worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties