Baanwielrennen

Jolien D'hoore verbijt ontgoocheling, maar is ook realistisch: "Heb met Shari hooguit twee keer tien minuten samen getraind"

Jolien D'hoore verbijt ontgoocheling, maar is ook realistisch: "Heb met Shari hooguit twee keer tien minuten samen getraind"

Geen nieuwe wereldtitel in de ploegkoers dus voor ons land, maar dat lag dan ook in de lijn van de verwachtingen gezien het feit dat Jolien D'hoore en Shari Bossuyt nog nooit eerder een duo hadden gevormd. Na afloop was er bij uittredende wereldkampioene D'hoore ontgoocheling, maar ook realisme.

"Ik hield rekening met verschillende scenario's, maar jammer genoeg werd het uiteindelijk het slechtste. Al is dat misschien wat verkeerd uitgedrukt want Shari heeft haar plan getrokken, maar het niveau ligt gewoon heel hoog. Ik heb ook maar hooguit twee keer tien minuutjes samen met haar kunnen trainen."


Met oog op 2020

Het gelegenheidsduo moest dus wat improviseren: "Het was niet mijn eigen keuze om met Shari de ploegkoers te doen, het is de federatie die gekozen heeft met het oog op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Shari moet dan onze derde pistier worden. Ze heeft vandaag zwaar afgezien, maar hoop toch dat ze het positieve onthoudt van de mooie kans die ze vanavond gekregen heeft", aldus D'hoore (27). 

"Het doet natuurlijk pijn dat we de regenboogtrui op deze manier moeten afstaan, maar hopelijk is Lotte Kopecky volgend jaar weer van de partij en kunnen we opnieuw de wereldtitel pakken." En dan ook Olympisch kampioen in Tokio? 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.