Tiener Shari Bossuyt (17) na haar grote vuurdoop aan de zijde van Jolien D'hoore: "Sommige rensters zijn 17 jaar ouder"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 5 reacties
Tiener Shari Bossuyt (17) na haar grote vuurdoop aan de zijde van Jolien D'hoore: "Sommige rensters zijn 17 jaar ouder"
Foto: © photonews

Shari Bossuyt kreeg de ondankbare taak om Lotte Kopecky te vervangen in de ploegkoers op het WK baanwielrennen in Apeldoorn. Het 17-jarige talentje finishte aan de zijde van Jolien D'hoore uiteindelijk op een twaalfde plaats, maar ontgoocheld mocht ze zeker niet zijn gezien haar jonge leeftijd.

"Dit was zeker de zwaarste wedstrijd van mijn leven. Ik had vanaf minuut één tot het bittere einde verzuring tot in mijn oren. Ik ben natuurlijk nog maar 17 jaar en het niveau ligt zeer hoog. Ik bekijk het dan ook positief", liet Bossuyt optekenen bij Sporza.  


Nog iets te vroeg

"Sommige rensters hier zijn 17 jaar ouder. Het is uiteraard jammer dat Lotte uitgevallen is, als zij fit was geweest, had ik nooit moeten rijden. Anderzijds moet toch zijn dat ik talent heb anders zouden ze mij niet vragen. Voor het niveau dat hier bereikt werd, is het voor mij echter nog iets te vroeg."

Het was in ieder geval een unieke ervaring, een ideale leerschool ook: "Dit geeft wel vertrouwen met het oog op Tokio 2020 en ik wil Belgian Cycling dan ook bedanken voor de kans die ze mij gegund hebben. Ik heb vandaag vooral geleerd dat het belangrijk is om vooraan te koersen, daar zit je toch wat comfortabeler dan achteraan. Jolien en de bondscoach zeiden dat ik alles positief moet bekijken want dat ik nog altijd maar 17 ben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties