Baanwielrennen

Na goud ligt de focus nu al op Tokio 2020: "Het worden mijn laatste Spelen ooit"

Na goud ligt de focus nu al op Tokio 2020: "Het worden mijn laatste Spelen ooit"

Na brons en zilver veroverde ons land gisteren toch ook een gouden medaille op de ploegkoers in Glasgow. Met dank aan de jonge Robbe Ghys en ervaren rot Kenny De Ketele. En de focus ligt zelfs al op 2020.

In 2020 is de ploegkoers opnieuw een olympisch nummer. En dus worden de plekjes duur binnen twee jaar. "In Tokio moeten de twee sterkste Belgen rijden", vertelde Kenny De Ketele in HLN. "Ik ga uiteraard proberen om één van die twee te zijn, maar ook Lindsay De Vylder en Moreno De Pauw komen in aanmerking. Dat zijn twee sterke mannen die nu langs de zijlijn staan."

Tokio 2020

"We hebben hen meer dan nodig om straks de Wereldbekers te rijden. Robbe en ik kunnen niet altijd en overal starten. Al zou ik toch graag eens samen in deze Europese trui koersen. Er is trouwens nog concurrentie op komst. Over twee jaar komen ook jongens als Fabio Van den Bossche of Tuur Dens, nu nog junioren, in aanmerking", zegt De Ketele. 

Het zou een mooie revanche zijn. Op de Spelen van 2008 viel De Ketele aan de zijde van Iljo Keisse nipt naast het podium. "Dan had ik de leeftijd van Robbe Ghys nu. Met wat ik nu kan en weet, zou het helemaal anders geweest zijn. Tokio worden mijn laatste Spelen ooit. Ik zal de komende twee jaar alles op alles zetten om die Spelen te halen", besluit De Ketele. 

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws