Baanwielrennen

Val Robbe Ghys geen probleem met oog op kwalificatie Olympische Spelen: "Hij zou deze periode toch rusten"

Val Robbe Ghys geen probleem met oog op kwalificatie Olympische Spelen: "Hij zou deze periode toch rusten"

Robbe Ghys viel op het EK voor beloften lelijk in de afvalling en brak zijn sleutelbeen. Het is een blessure die hem even van de fiets houdt, we hoorden bij Topsportcoördinator Koen Beeckman wat daar de gevolgen van zijn.

"Het was een ongelukkige sandwich", aldus Beeckman over de valpartij. "Hij vloog over het achterwiel van de Nederlander. Hij viel naar links en dus was het een heel eind naar beneden. Je komt van hoog en je valt laag. Als je valt op de piste naar rechts is het meestal niet zo erg. Links is meestal prijs."

"Hij zat ingesloten, in een slechte positie. Hij zei me dat hij de volgende keer uit die positie zou proberen geraken. De afvalling is altijd wringen. Eens je achterin zit, kan je niet meer inschuiven. Maar Robbe kon zichzelf niet veel verwijten."

Wat met de ambities?

In de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen kan je zoiets missen uiteraard. "Het heeft eigenlijk weinig weerslag op onze ambities voor de Olympische Spelen. Hij zou nu toch gaan rusten en wegkoersen rijden met Sport Vlaanderen-Baloise."

Reacties 0 reacties

Tags : Koen Beeckman  \  Robbe Ghys

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.