Baanwielrennen

Quick.Step-koppel gaat voor eindzege in Zesdaagse van Gent: "Altijd speciaal voor mij"

Quick.Step-koppel gaat voor eindzege in Zesdaagse van Gent: "Altijd speciaal voor mij"

Dinsdag start in het Kuipke de Zesdaagse van Gent. Iljo Keisse, die aan zijn 15e Zesdaagse begint, start aan de zijde van zijn Quick.Step-ploegmaat Elia Viviani, nota bene de zegekoning van dit jaar op de weg.

Keisse won al 6x in Gent (2005, 2007, 2008, 2010, 2012 en 2015). Vanaf dinsdag doet hij een gooi naar een nieuwe eindzege in 'zijn' Kuipke. "Gent is altijd speciaal voor mij, ik kijk er elk jaar naar uit", vertelt Keisse bij zijn team. "Ik ben blij om opnieuw op de piste te rijden en samen te koersen met Elia, een olympisch baankampioen en de meest succesvolle renner op de weg in 2018."

Familie aanwezig

"Mijn familie gaat er ook zijn, de fans komen altijd in grote getale en maken er een prachtige sfeer van. We gaan ons best doen voor de zege, het is al een paar jaar geleden dat ik hier nog eens won", zegt de Gentenaar. 

"Het  wordt vast een geweldige, maar ook zware week"

Viviani heeft er een uitstekend debuutjaar opzitten bij Quick-Step Floors. Hij mocht liefst 18 keer het zegegebaar maken. Niemand deed dit seizoen beter op de weg. Bovendien werd hij ook Europees kampioen ploegenachtervolging met Italië. "Ik kijk er naar uit om in Gent te rijden en samen met Iljo te koersen", vertelt Viviani.

"Het  wordt vast een geweldige maar ook zware week. Veel ploegen mikken op de eindzege. Om te triomferen moet je sterk en slim zijn. We zijn erg gemotiveerd en hopen om een mooie koers te rijden in het mythische Kuipke", besluit de sprinter. 

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws