Keisse hoopt dat zijn partner in betere doen is: "Twee jaar geleden hing Viviani meer aan de balustrade"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Keisse hoopt dat zijn partner in betere doen is: "Twee jaar geleden hing Viviani meer aan de balustrade"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Iljo Keisse staat voor het eerst na twee jaar afwezigheid opnieuw aan de start van de Gentse Zesdaagse. Net als in 2015 doet hij dat samen met Viviani, al was de Italiaan toen niet op niveau.

Keisse rekent ook op ploegmaat Elia Viviani. Het duo showt vandaag ook voor het eerst het nieuwe shirt van Deceuninck-Quick Step. Vraag is: heeft de Italiaan, die zich met 18 zeges kroonde tot internationale zegekoning, het na het seizoen niet te veel laten hangen? Dat was in het verleden vaak een probleem.

“Het is de derde keer dat hij hier start”, aldus Keisse in Het Nieuwsblad. "Zijn debuut kwam hij uit een rustperiode en is hij enorm geschrokken. Hij was niet goed voorbereid en heeft afgezien. Ik had mij nochtans een beetje met hem beziggehouden. Hoe en wanneer hij moest trainen en wat andere, specifieke dingen. Maar toen hij arriveerde, bleek dat hij niet had geluisterd."

Viviani zei dat hij wou winnen

-Keisse

"De eerste avond heeft hij meer aan de balustrade gehangen dan op de piste ­gereden. Vorig jaar reed hij met debutant Scartezzini, maar Elia was nog altijd niet op het niveau dat hij moest zijn. En ik denk ook niet dat hij nu 100 procent zal zijn, maar hopelijk toch op niveau. Toen ik hem vroeg of hij met mij wou ­rijden, zei hij meteen ja. Om mee te doen of om te presteren?, vroeg ik. En hij antwoordde: Om te winnen."

"Laten we hopen. Maar wie ben ik om tegen de olympische kampioen te zeggen wat hij moet doen? Hij heeft wel de Wereldbekers die ­eraan komen in december en hij wil daar presteren, want de Spelen komen beetje bij beetje in zicht. Hij zal dus wel een goed ­niveau ­halen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties