Baanwielrennen

Verrassing: titelverdediger De Ketele start Zesdaagse met vier gebroken ribben

Verrassing: titelverdediger De Ketele start Zesdaagse met vier gebroken ribben

Kenny De Ketele doet het in het Gentse Kuipke vanavond niet aan de zijde van Moreno De Pauw, waarmee hij vorig jaar won, maar koerst wel met Robbe Ghys, met wie hij Europees kampioen werd. Pijnvrij koersen kan hij alleszins niet.

"Tot nog toe hield ik het stil, maar bij een val in de Wereldbeker in het Canadese Milton brak ik vier ribben", aldus De Ketele in Het Laatste Nieuws. "Zondag was dat twee weken geleden. Ik heb proberen te trainen zonder pijnstillers en zonder tape. Erg goed lukte dat niet. Slapen was tot nog toe evenmin evident. Vorige week voelde ik tijdens de BOIC-stage in Lanzarote beterschap."

Aflossingen deed hij nog niet. "Toch heb ik op training nog geen enkele aflossing gedaan. Bewust. Ik weet dat zo'n aflossing pijn zal doen, ik wou er niet voortdurend mee in mijn hoofd zitten. Vandaar dat ik het uitstel tot de eerste avond. Normaal heb ik op een openingsavond goeie benen, ik kan er altijd van bij de start stevig invliegen."

Conditioneel sterk

"Ik weet dat mijn benen goed zullen zijn, want op conditioneel vlak zit het goed, maar koersen met vier gebroken ribben zal pijnlijk zijn. Misschien zal ik het in deze Gentse Zesdaagse wat sluwer moeten aanpakken. Verzorger Tino Laureys zal dinsdag tape leggen. Ik reken op zijn gouden handen. Pijnstillers zal ik tijdens deze zesdaagse ook nodig hebben. Ik start dus niet in de meest ideale omstandigheden."

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws