Keizer Keisse imponeert meteen in 'zijn' Kuipke: "Vorige keer was Viviani niet goed, maar nu geeft hij mij vertrouwen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Keizer Keisse imponeert meteen in 'zijn' Kuipke: "Vorige keer was Viviani niet goed, maar nu geeft hij mij vertrouwen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Iljo Keisse en Elia Viviani hebben hun start niet gemist in de Zesdaagse van Gent. De kanshebbers voor eindwinst staan na dag 1 op een knappe 2e plek. Keisse is dan ook tevreden.

Keisse is als zesvoudig winnaar natuurlijk de absolute publiekslieveling in Gent. "We zijn heel goed gestart en rijden rond met een heel goed gevoel", vertelt Keisse bij Sporza. "Soms moet ik er wat in komen op de eerste dag. Daar was nu niets van aan. Vanaf het eerste nummer waren we heel goed. Je kan dit een droomstart noemen."

"Ik heb hard gewerkt en niet meer gerust na de Ronde van Turkije. Ik wist dus dat mijn conditie heel goed is, maar het is lang geleden dat ik op de piste gekoerst heb. Voorlopig gaat het heel gemakkelijk", klinkt het. 

Met Viviani 

Ook Elia Viviani is duidelijk in goede doen. "De laatste keer dat ik hier met hem rondreed, was hij niet goed. Ook met Mark Cavendish heb ik dat eens meegemaakt. Dan moet je dubbel zoveel werk op je schouders nemen en is het niet gemakkelijk om iets te laten zien", vervolgt Keisse. "De jaren voordien was het wel mogelijk om, net als vandaag, heel goed te starten."

"Ik heb Viviani ook echt nodig. Twee jaar geleden hing hij vaak aan de balustrade en sloeg hij vaak een beurt over. Na vier dagen was het vat dan ook af bij mij. Nu heeft hij veel getraind en is hij heel gemotiveerd. Hij komt naar hier om te winnen en dat geeft mij ook extra vertrouwen. Het is onze ambitie om hier te winnen in Gent", besluit Keisse. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties