Baanwielrennen

Belgisch toptalent op de piste is al sinds zijn 8e vegetariër: "Burger uit Bicky Burger halen en vervangen door kaaskroket"

Belgisch toptalent op de piste is al sinds zijn 8e vegetariër: "Burger uit Bicky Burger halen en vervangen door kaaskroket"

Topsporter en tegelijk ook vegetariër zijn? Je moet het maar kunnen. Robbe Ghys, één van de grootste Belgische talenten op de piste, doet het alvast. Al weet de jonge Limburger dat die combinatie zeker niet gemakkelijk is.

Geen vlees of vis dus voor de 21-jarige Ghys. "Sinds mijn 8e ben ik vegetariër", vertelt hij in HNB. "Op advies van mijn 2 jaar oudere zus Hanne. Zij praatte op mij in: Vlees is niet goed, vlees is vies. Ik ben dat beginnen geloven en op een bepaald moment weigerden we thuis ons vlees op te eten. Tot wanhoop van mijn ouders. Finaal zijn ze gezwicht."

"Ik ben nu echt vegetariër uit overtuiging. Het is goed voor het milieu en we besparen er veel dierenleed mee", aldus Ghys, die op zoek moet naar vervangende producten. "De eiwitten die ik mis in vlees, vang ik ook op met voedingssupplementen in pilvorm en shakes. Een apotheker uit Limburg begeleidt mij. Ik vul aan met plantaardige eiwitten en eet ook iedere dag mijn vegetarische burger. Ik volg ook geen specifieke schema's."

Bicky Burger met kaaskroket

Het brengt ook zijn collega's soms op ideeën. "Lyndsay De Vylder kopieert mij ook door eerst een bordje groenten te eten en een kwartier later pas het echte maal", zegt Ghys. "Door die pauze heb je dan het gevoel dat je genoeg hebt en eet je maar een klein bordje en verdik je niet. En soms is het eten voor mij beter en zijn de andere renners jaloers. Dan willen ze allemaal vegetariër worden", lacht hij. 

Zondagavond na de Zesdaagse van Gent dus geen frieten met een hamburger voor de Limburger. "Wel, dan bestel ik een Bicky Burger, haal er de burger uit en vervang die door een kaaskroket. Lekker", besluit hij. 

Reacties 3 reacties

Gerelateerd nieuws