Baanwielrennen

Bij gratie van Lefevere en Pieters: daar is de olympische droom weer!

Bij gratie van Lefevere en Pieters: daar is de olympische droom weer!

Wat zo'n overwinning op de piste al niet met een mens kan doen. Hij had het eigenlijk al half opgegeven, maar na de winst in de Zesdaagse van Gent hoopt Iljo Keisse toch weer stiekem van deelname aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Al moet daarvoor wel één en ander gebeuren.

"Een olympische droom gooi je niet zomaar weg", laat Keisse optekenen in HNB. "Het zijn de selectiecriteria die het nu voor mij onmogelijk maken. En ik hoop dat jongens die er al jaren mee bezig zijn - zoals De Ketele en Ghys - niets overkomt. Maar als iemand mij ooit nodig heeft: ik ben hier. De Spelen zijn de Spelen en daar wil ik andere dingen voor laten wijken."

TOESTEMMING VRAGEN AAN LEFEVERE

Dat wil zeggen dat Keisse eerst zelf punten moet sprokkelen, als de ploeg hem die kans geeft. "Ik pak hier 100 UCI-punten en ben van plan eind december twee pistewedstrijden te rijden in Denemarken en daarna eventueel de Zesdaagse van Bremen. Dan zal ik toch aan 250 punten komen, zodat ik kan inspringen in Wereldbekers. Maar ik moet toestemming vragen aan Patrick Lefevere."

De Ketele en Ghys liggen in polepositie voor de ploegkoers in 2020, maar bondscoach Peter Pieters laat de deur nog op een kier. Hoe breder de selectie, hoe beter volgens Pieters. Hij is alvast van plan om eerstdaags contact op te nemen met Iljo Keisse.

Reacties 3 reacties

Gerelateerd nieuws