Baanwielrennen

Belgische titels in het omnium en de puntenkoers verdeeld

Belgische titels in het omnium en de puntenkoers verdeeld

Ook het voorbije weekend stonden er enkele nationale titels op het spel op het Belgisch Kampioenschap in Gent. Lindsay De Vylder was de beste in het omnium. In de puntenkoers reden Van den Bossche bij de mannen en Kopecky bij de vrouwen richting nationale driekleur.

Het omnium was een erg competitieve discipline met tal van uitstekende Belgische baanwielrenners die een gooi deden naar de nationale titel. De Vylder, Hesters en Van den Bossche bleken de drie beste. Uiteindelijk slaagde De Vylder erin om Van den Bossche af te houden. Hesters moest tevreden nemen met een bronzen medaille.

ZOWEL ZILVER ALS GOUD VOOR VAN DEN BOSSCHE

Van den Bossche was een dag eerder reeds aan het feest geweest. De nog altijd maar 18-jarige renner pakte de titel in de puntenkoers bij de elites. In dezelfde discipline mocht ook een gekende baanwielrenster vieren. Lotte Kopecky kroonde zich tot Belgisch Kampioen.

Voorts stond er ook nog onder andere de individuele achtervolging op het menu. Bryan Boussaer was de beste bij de mannen, Annelies Dom bij de vrouwen. De dames werkten ook nog de scratch af. In die discipline was de Belgische titel voor Saartje Vandenbroucke.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.