Nys en Vanthourenhout kraken in Cape Epic: "Vet is van de soep"

Redactie
| 17 reacties
Nys en Vanthourenhout kraken in Cape Epic: "Vet is van de soep"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Sven Nys en Sven Vanthourenhout was het een lastige 6e manche in Cape Epic, de slopende achtdaagse mountainbikerace in Zuid-Afrika. De twee Svennen kwamen binnen op een 60e plek, maar vooral Vanthourenhout had het vrijdag moeilijk.

Nys en Vanthourenhout kwamen als 60e binnen, waardoor ze op een 71e plek staan in de stand. Zaterdag wordt het nog lastiger voor beide heren, want dan staat de koninginnenrit op het programma in Zuid-Afrika.

"Van de 84 kilometer die er vandaag (vrijdag) op het programma stonden, waren er dik 60 singletrack en dat maakte het er niet makkelijker op", doet Sven Nys zijn verhaal. bij Sport.be. "We doorkruisten op een gegeven moment zelfs een rivier waar we met de fiets boven het hoofd tot ons middel in het water liepen", vult Vanthourenhout aan.

Vanthourenhout kraakt

De boezemvriend van Nys had het onderweg erg moeilijk. "Ik heb volgens mij voor drie dagen gegeten onderweg, maar ik zat nadat de kilometers verstreken steeds meer stuk en begon steeds meer af te zien. Het vet is van de soep", bekent Vanthourenhout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties