Sven Nys doet opvallende en straffe voorspelling over prestatie Mathieu van der Poel

Redactie
| 9 reacties
Sven Nys doet opvallende en straffe voorspelling over prestatie Mathieu van der Poel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel zal na de rit van donderdag uit de Baloise Belgium Tour stappen. De reden? De Nederlander gaat komende zondag mountainbiken in de Wereldbeker van Albstadt. Sven Nys ziet van der Poel er uithalen.

"Van der Poel staat zondag op het podium in Albstadt", voorspelt Sven Nys bij Sporza. "Wie weet doet hij daar wel mee voor de overwinning. In Tsjechië verloor hij anderhalve minuut, maar wel in de eerste ronde. Door valpartijen, oponthoud en andere zaken kon hij nooit zijn ding doen."

Maar van der Poel reed nog naar een fenomenale 8e plek. "In de voorlaatste ronde reed hij wel de rapste ronde van het hele peloton. Dat was indrukwekkend", aldus Nys, die beseft dat het niet gemakkelijk om vanop de 90e plek te starten. "Een catastrofe. In het mountainbiken rijd je vaak over smalle paden: single tracks. Voorbijsteken is niet vanzelfsprekend."

"Met Mathieu moet je in elke discipline rekening houden"


​Maar door die top 10 in Tsjechië mag van der Poel vanop de eerste rij starten. "Olympisch kampioen Nino Schurter, winnaar van de eerste WB-manche, zal zijn handen vol hebben met Van der Poel. Met Mathieu moet je in elke discipline rekening houden", besluit de teammanager van Telenet Fidea.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties