Fenomeen Mathieu van der Poel maakt opnieuw indruk en moet in Albstadt enkel de olympische kampioen voor zich dulden

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties
Fenomeen Mathieu van der Poel maakt opnieuw indruk en moet in Albstadt enkel de olympische kampioen voor zich dulden

Mathieu van der Poel stapte vrijdag uit de Ronde van België om vandaag te gaan mountainbiken in de Wereldbeker van Albstadt. En dat was achteraf bekeken zeker geen slechte keuze. De Nederlander werd knap tweede, na olympische kampioen Nino Schurter.

Mathieu van der Poel heeft opnieuw indruk gemaakt op zijn mountainbike. Door zijn knappe 8e plek in de Werelbeker van Tsjechië vorige week, mocht de crosser van Beobank-Corendon vanop de eerste startrij starten in de Wereldbeker van Albstadt.

Een unieke kans voor van der Poel, daarom hield hij de Baloise Belgium Tour na de rit van vrijdag - die hij overigens won voor Philippe Gilbert - voor bekeken. Maar van der Poel zette dus opnieuw een straffe prestatie neer op zijn mountainbike.

Sterke start

De Nederlander kende een sterke start en na drie rondjes bleven ze nog met zijn drieën over. Van der Poel reed een constante wedstrijd en eindigde uiteindeijk als tweede. De winst was voor de Zwitser Nino Schurter, die overigens olympisch kampioen is in het mountainbiken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties