Kevin Pauwels in het spoor van Mathieu van der Poel? "Alleen de winter die telt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Kevin Pauwels in het spoor van Mathieu van der Poel? "Alleen de winter die telt"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kevin Pauwels zit net zoals enkele andere veldrijders - zoals Mathieu van der Poel en Wietse Bosmans - deze zomer af en toe op de mountainbike. Zondag was hij alvast succesvol in Paal. Maar van het Belgisch kampioenschap maakt hij geen doel.

De wedstrijd in Paal maakt deel uit van de Flanders Cup. Pauwels won er overtuigend en rijdt binnenkort het BK. "Het is goed om nog eens op de mountainbike te rijden", liet de veldrijder weten bij zijn ploeg. "Dat is al een jaar of vier geleden, maar het is eens iets anders wat ik graag doe."

"Vanaf de tweede ronde reed ik alleen op kop, omdat de renner bij me viel. Ik voelde me wel goed, maar veel kan ik hier niet uit leren want ik kende niemand van de andere renners", aldus de crosser van Marlux-Napoleon Games.

Géén doel

Nu wachten nog de Kermiskoers in Roeselare en de Ronde van Luik. Daarna rijdt Pauwels het BK. "Het BK is ook geen doel. Ik probeer er wel zo dicht mogelijk te eindigen, en het zou mooi zijn om de trui te pakken, maar het is alleen de winter die voor me telt", is Pauwels duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties