Kersverse Belgische kampioen is ambitieus: "Winnen op het EK zou nog veel mooier zijn"

Redactie
| 0 reacties
Kersverse Belgische kampioen is ambitieus: "Winnen op het EK zou nog veel mooier zijn"

Jens Schuermans kroonde zich afgelopen weekend tot Belgisch kampioen mountainbike. De Limburger bleef Kevin Panhuysen en veldrijder Kevin Pauwels voor in Erezée. Schuermans droomt nu van meer.

Voor Schuermans was het pas zijn eerste Belgische titel. "Ik heb dikwijls pech gehad op de Belgische kampioenschappen", vertelt Schuermans in HBvL. "Maar ik kan natuurlijk verzachtende omstandigheden inroepen. Zo kwam ik enkele jaren geleden heel zwaar ten val. Het heeft lang geduurd voor ik daarvan hersteld was. En toen ik langzaam maar zeker weer op mijn normale niveau geraakte, kreeg ik af te rekenen met knieproblemen."

"Ook kregen we tijdens Belgische kampioenschappen een paar keer een parcours voorgeschoteld waarop wij als echte mountainbikers een beetje in het nadeel waren. Dat was nu in Erezée absoluut niet het geval. Voor mij was het één van mooiste parcoursen waarop ik in België al gereden heb", vervolgt de kersverse Belgische kampioen.

EK

Na zijn titel op het BK droomt Schuermans van meer. "Volgend weekend is er het Europees kampioenschap in Italië. Daar winnen zou nog veel mooier zijn. Met deze conditie behoort dat zeker tot de mogelijkheden. Bovendien heb ik iets met EK's. Ik nam er vier keer aan deel, behaalde één keer goud, één keer zilver en één keer brons. Met minder dan een podium kan ik zondag dan ook geen vrede nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties