Mathieu van der Poel dubbel tevreden na zijn knappe zege in Albstadt

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Mathieu van der Poel dubbel tevreden na zijn knappe zege in Albstadt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De shorttrack-wedstrijd in Albstadt was niet alleen een opwarmertje, maar was ook belangrijk met het oog op de startplaatsen voor de Wereldbeker van zondag. Mathieu van der Poel won en was natuurlijk blij dat hij zondag op de eerste rij van start mag gaan.

Van der Poel ging in Albstadt als 44e van start in de shorttrack. "Ik maakte een goeie start en probeerde de eerste ronden steeds voorin mee te draaien", aldus de Europese kampioen veldrijden. "Op het kort rondje lag een klim die mij prima ligt en ik probeerde daar de groep enkele keren uit te dunnen. Maar zonder succes."

Op drie ronden van het einde kende de poging van van der Poel meer succes. "Ik zette opnieuw aan op dat klimmetje en plots had ik een kloof", vervolgt hij. "Ik heb niet getwijfeld en heb alles op alles gezet. Het was zwaar, maar ik ben heel blij dat ik het gehaald heb."

Eerste startrij

"Blij met de overwinning, maar ook met de plaats op de eerste startrij zondag. Dat is belangrijk in het mountainbiken en zeker hier in Albstadt, waar weinig inhaalmogelijkheden zijn", besluit van der Poel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties