35-jarige Belgische beleefde in 2018 het jaar van de doorbraak: "Ik word na brons op EK zelfs herkend op straat"

Redactie
| 0 reacties
35-jarige Belgische beleefde in 2018 het jaar van de doorbraak: "Ik word na brons op EK zelfs herkend op straat"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

2018 was ongetwijfeld het jaar van de doorbraak bij de toch al 35 jaar oude Githa Michiels. De Belgische mountainbikester werd 3e op het EK, na de Zwitserse Neff en de Française Ferrand-Prévot.

Brons op het EK en sterke prestaties in de Wereldbeker. "2018 is een superjaar geweest, mijn beste seizoen ooit", vertelt Michiels in een interview met Sporza. "Alles viel een beetje in zijn plooi. Het was het resultaat van jaren werk en volharding. De klik kwam er in de Wereldbeker-manche in Nove Mesto, waar ik 7e eindigde, mijn eerste top 10-plaats ooit in de Wereldbeker."

Maar het mooiste moest natuurlijk nog volgen. "Mijn 3e plek op het EK in Glasgow was de uitschieter. Sinds die bronzen medaille word ik herkend op straat, wat niet evident is voor een mountainbikester. Ik heb nu ook een topsportcontract gekregen. En daar ben ik heel blij om."

Tokio

Michiels is dan wel al 35 jaar oud, toch wil ze graag binnen 2 jaar naar de Spelen in Tokio. "Daarvoor moet ons land volgend seizoen eerst zoveel mogelijk punten sprokkelen zodat we zeker een renster mogen sturen naar de Spelen", weet Michiels.

"Ik ben misschien een laatbloeier, maar ik ben nog van plan om jaren door te doen en voort te groeien", besluit ze. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties