Kan ploegmaat van Van Avermaet zich omvormen tot winnaar van grote ronde? De pro's en contra's

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Kan ploegmaat van Van Avermaet zich omvormen tot winnaar van grote ronde? De pro's en contra's

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Rohan Dennis is één van de beste tijdrijders ter wereld. Misschien wel de beste. Nu heeft de Australiër van BMC inmiddels zijn zinnen gezet op iets groters. Dennis hoopt om ooit om de Giro, Tour of Vuelta te winnen. Is dit mogelijk voor de ploegmaat van Greg Van Avermaet?

Om te beginnen het klassement van de huidige Giro er eens bij halen. Rohan Dennis staat momenteel zevende op vijf minuten en negen seconde van leider Simon Yates. Op zich al niet slecht. Als Dennis in de top tien kan eindigen in deze Giro kan dat al een eerste stap in de goede richting zijn.

De kansen van Dennis zullen altijd wel afhankelijk zijn van het parcours. Als er nog eens een editie van een grote ronde komt met een heel pak tijdritkilometers, moet hij daar zeker zijn zinnen op zetten. Zijn er talloze aankomsten bergop, dan zal Dennis wellicht altijd wel een beetje tekort komen.

NAAR VOORBEELD VAN DUMOULIN

In theorie is het zeker mogelijk om van een tijdrijder een goede klassementsrenner te maken. In een tijdperk waar we liever niet meer over spreken, was er zo iemand als Bobby Julich. Of later zijn landgenoot Cadel Evans. Het beste recente voorbeeld is natuurlijk dat van Tom Dumoulin. Wel zal het altijd zo zijn dat je bergop je mannetje moet kunnen staan. Dumoulin was doorheen deze Giro bergop de mindere van Yates, maar werd door zijn andere concurrenten zelden op afstand gezet.

Zijn tijdritcapaciteiten mogen dan nog enorm zijn, Dennis zal toch een beetje meer klimmer moeten worden. Daar zijn hoogtestages en een specifieke voorbereiding voor nodig. Aan hem om te bepalen wat hij er allemaal voor over heeft. In Australië zijn ze ervan overtuigd dat het kan.

Down under denken ze dat indien een ploeg volledig in dienst van Dennis gaat rijden, hij het zal waarmaken. Cadel Evans achterna. Voorlopig is het nog afwachten, maar er is zeker nog een bepaalde progressie nodig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties