OFFICIEEL: Wanty-Groupe Gobert twee jaar langer verder met Franse klimmer: "Dit was geen eenvoudige keuze"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
OFFICIEEL: Wanty-Groupe Gobert twee jaar langer verder met Franse klimmer: "Dit was geen eenvoudige keuze"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Wanty-Groupe Gobert heeft er opnieuw een contractverlenging plaatsgevonden. Fransman en klassementsrenner Guillaume Martin blijft de ploeg van Hilaire Van der Schueren ook de twee komende seizoenen trouw.

De 25-jarige klimmer zette zijn eerste stapjes van zijn profbestaan bij Wanty-Groupe Gobert. "Het was geen eenvoudige keuze, daarom dacht ik er lang over na", vertelt hij bij zijn ploeg. "Ik ben nu 25 jaar. Ik ben al drie jaar prof, dus ik sta op een belangrijk punt in mijn carrière. Ik ben drie jaar geleden begonnen aan dit prachtige avontuur en ik vergeet niet dat Jean-François Bourlart de eerste was die mij vertrouwde."

"We hebben iets opgebouwd in drie jaar. Het was niet altijd perfect en we hebben fouten gemaakt. Maar we proberen steeds om vooruitgang te boeken en ik ben een belangrijke pion in dit project, wat ik op prijs stel", zegt de nummer 21 van deze Tour. 

'Samen stappen zetten'

En dus verlengde Martin tot eind 2020 bij de ploeg. "Ik ben blij om verder te gaan met Wanty-Groupe Gobert. Ik groei beetje bij beetje, net als onze ploeg en het is positief dat onze evolutie parallel loopt. We gaan samen verder. Ik heb nooit verborgen dat ik ambitieus ben. Ik wil dat de ploeg ook zo is en Jean-François Bourlart is ambitieus. We zullen samen zeker nog stappen zetten."

"Natuurlijk spelen de laatste twee deelnames aan de Tour de France een belangrijke rol. Ik hoop dat we opnieuw worden uitgenodigd, vooral met een Grand Départ in België. Weinig teams kunnen me de status geven die ik bij deze ploeg krijg. Ik ben blij met de verantwoordelijkheden die ik krijg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties