Opvallend: Belgische sprinter Edward Theuns verlaat Team Sunweb (ondanks lopend contract)

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Opvallend: Belgische sprinter Edward Theuns verlaat Team Sunweb (ondanks lopend contract)
Foto: © photonews

Edward Theuns maakt in 2019 geen deel meer uit van Team Sunweb. Dat heeft de Duits-Nederlandse ploeg woensdag bekendgemaakt in een persbericht.

Best verrassend: Edward Theuns lag in 2019 nog onder contract bij Sunweb, maar de samenwerking werd door beide partijen stopgezet. "Beide partijen gaan in goede verstandhouding uit elkaar", klinkt het. 

Verschil in visie

"Het was een moeilijk jaar voor mij, zowel op fysiek als op mentaal vlak door valpartijen en pech", laat de 27-jarige Theuns weten. "Ik heb geprobeerd om me aan te passen aan de werkwijze van de ploeg, maar dat werkte niet. We verschillen qua visie en dus hebben we besloten om het contract te beëindigen. Ik kijk uit naar een nieuw hoofdstuk in mijn carrière."

"Na uitgebreide gesprekken realiseerden we dat onze visie te veel verschilt", zegt hoofdcoach Rudi Kemna. "Edward de vrijheid geven om zijn carrière elders verder te zetten, is de enige juiste beslissing. Zowel voor de ploeg als voor Edward zelf. We beëindigen het contract en we willen Edward bedanken voor zijn inspanningen. We wensen hem dan ook veel geluk in de verdere toekomst."

 
 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties