Sven Nys: "Laat Van Aert één tegen één tegen Van der Poel spurten, dan wint de Nederlander negen van de tien keer"

Redactie
| 57 reacties
Sven Nys: "Laat Van Aert één tegen één tegen Van der Poel spurten, dan wint de Nederlander negen van de tien keer"
Foto: © photonews

Wout Van Aert en Mathieu van der Poel hebben afgelopen weekend menig wielerliefhebber voor de zoveelste keer verbaasd. Die eerste door zesde te worden in 'La Primavera', de Nederlander dan weer door de GP Denain te winnen.

Sven Nys maakte de vergelijking tussen beide renners en ziet dat Mathieu van der Poel wat explosiviteit betreft een streepje voor heeft. "Het is niet zo dat Wout niét snel is", opent Nys in HLN. "Maar laat hem in normale omstandigheden één tegen één tegen Van der Poel spurten, dan wint de Nederlander negen van de tien keer", klinkt het.

'Creatiever zijn'

"Da's puur aanleg - van nature is Mathieu explosiever. Van Aert zal dus altijd creatiever moeten zijn. Het juiste moment kiezen om aan te gaan, terwijl Van der Poel zich kan laten meedrijven naar de spurt."

Van Aert moet het dan weer meer op de macht doen. "Wout compenseert dat met absolute kracht. De wattages die hij over langere tijd kan aanhouden, zijn enorm. En de vraag blijft natuurlijk: wat blijft er na 250 kilometer koers nog over van een spurt? Ik heb de indruk dat dat bij Wout zeer goed meevalt."

Nys kent er nog zo eentje. "Hij doet me in dat opzicht denken aan Greg Van Avermaet. Da's ook niet de allersnelste spurter, maar na een zware koers zijn er maar weinigen die hem voor kunnen blijven. Het blijft nog even afwachten of dat ook geldt voor Van der Poel", besluit de teammanager van de Telenet Fidea Lions.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties