Sep Vanmarcke dokkert met een gat in de broek over kasseien: "Gelukkig is Parijs-Roubaix de laatste van het voorjaar"

Redactie
| 0 reacties
Sep Vanmarcke dokkert met een gat in de broek over kasseien: "Gelukkig is Parijs-Roubaix de laatste van het voorjaar"
Foto: © photonews

Ondanks die geteisterde knie reed Sep Vanmarcke wel een sterke Ronde van Vlaanderen en deed hij woensdag nog de nodige wedstrijdkilometers op in de Scheldeprijs. Maar Parijs-Roubaix, dat wordt dan weer nog harder afzien.

Zoals op de foto te zien is, maakte Vanmarcke voor de verkenning van de kasseien van de Hel een gat in zijn linkerbroek om zijn knie te ontlasten. "Gewoon omdat ik niets kan verdragen op die knieschijf. Zelfs geen kledij", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Bovendien was de verkenning al na twee uurtjes afgelopen door een schakelprobleem met zijn fiets. "Omdat mijn reserve­fiets een iets andere positie had, wou ik met die knie geen bijkomende risico's nemen. Natuurlijk doet dat gedokker over de kasseien pijn, maar ik heb geen andere keuze. Gelukkig is Parijs-Roubaix de laatste van het voorjaar."

Amstel Gold Race?

Normaal gezien rijdt Vanmarcke ook nog de Gold Race. "Fysiotherapeut Lieven Maesschalck vindt het beter dat ik de Amstel Gold Race oversla en de knie laat rusten. Ik herbegin op 26 mei met de Hammer Series in Stavanger en rij aansluitend de Ronde van Noorwegen", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties