Renner van Wanty-Gobert betreurt koersverloop op slotklim: "Ik had de benen om mee te doen voor een overwinning"

Renner van Wanty-Gobert betreurt koersverloop op slotklim: "Ik had de benen om mee te doen voor een overwinning"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor de tweede dag op rij triomfeerde Groupama-FDJ in de Ronde van Romandië. Terwijl het deze keer ook Wanty-Gobert had kunnen zijn. Klassementsman Guillaume Martin voelde zich immers erg goed. Dat hij niet dichter in de buurt kwam van een zege, wijt de Fransman aan een gebrek aan demarrages.

Van anderen welteverstaan. Martin geraakte uiteindelijk niet verder dan de zesde plaats in de derde rit. De voorbereiding op de slotklim verliep wel naar behoren. "In de finale was ik uitstekend geplaatst om de beklimmingen zo goed mogelijk te beginnen. Education First heeft in de laatste beklimming versneld en voor een selectie gezorgd", doet Martin het verhaal.

In wat volgde, bleef hij toch enigszins op zijn honger zitten. "De dagoverwinning werd uiteindelijk in een sprint over de laatste 300 meters beslist. Ik ben tevreden over mijn etappe, maar hoopte op meer. De laatste beklimming voelde wat geneutraliseerd, omdat niemand aanviel. Ik hoopte om de eerste aanval te volgen."

SPRINTEN GEEN SPECIALITEIT

Dat plannetje viel echter in duigen. "Omdat niemand durfde, moest ik me tevreden stellen met een sprint in de laatste 300 meter, wat niet echt mijn specialiteit is. Ik had de benen om mee te doen voor de overwinning en niet enkel voor een ereplaats", maakt Martin zich sterk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties