Philippe Gilbert klopt landgenoten in de sprint in Leiedal Koerse

Philippe Gilbert klopt landgenoten in de sprint in Leiedal Koerse
Foto: © photonews

Het zal niet zijn meest spraakmakende overwinning van het jaar zijn, maar elke zege is mooi meegenomen. Philippe Gilbert is als eerste over de streep gekomen in Leiedal Koerse. Daar stond overigens heel wat schoon volk aan de start dat dit voorjaar mee kleur gaf.

Leiedal Koerse is een criterium in de straten van Bavikhove. De renners kregen 75 kilometer voor de wielen. Jelle Wallays maakte er zijn wederoptreden na zijn zware horrorcrash vroeg in het seizoen in de Ronde van San Juan. Het waren andere Belgen die in de finale naar voren schoten.

Zoals in wel meerdere wedstrijden had Deceuninck-Quick.Step het numerieke overwicht. Gilbert en Lampaert zaten voorin. Zij hadden het gezelschap van Jens Keukeleire en Sep Vanmarcke. Vier renners dus die zeker niet traag zijn aan de meet. Gilbert toonde dat hij op zijn 36ste nog altijd een aardige sprint in de benen heeft.

GILBERT GAAT PLOEGMAAT VOORAF

De winnaar van Parijs-Roubaix was dus ook in Bavikhove de beste. Zijn ploegmaat Lampaert werd tweede. De volgende ereplaatsen waren weggelegd voor respectievelijk Vanmarcke en Keukeleire. Even later kaapte Jasper Philipsen de vijfde plaats weg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties