Klassementsman van Wanty-Gobert na Romandië: "Mooie manier om goed seizoensbegin af te sluiten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Klassementsman van Wanty-Gobert na Romandië: "Mooie manier om goed seizoensbegin af te sluiten"
Foto: © photonews

Tijdrijden is niet bepaald de specialiteit van Guillaume Martin (Wanty-Gobert). De Franse klimmer werd pas 80e in de afsluitende tijdrit over net geen 17 kilometer in de Ronde van Romandië. Goed voor een 18e plek in de eindstand.

De Fransman verloor nog enkele plaatsen in het algemene klassement na zijn mindere tijdrit, waar hij meer dan 2 minuten verloor ten opzichte van winnaar en specialist Primoz Roglic. "Ik had een goed gevoel tijdens de tijdrit, vooral tijdens de klim, maar het snelle einde lag me echt niet", vertelde Martin na afloop.

"Ik vertrek met een positief gevoel uit deze Ronde van Romandië. Ik beschikte alle dagen over een goed gevoel en ik had de mogelijkheid om bijna mee te doen voor dagwinst. Ik eindig niet met het verhoopte resultaat, maar ik ben er niet ver af."

Spijt

Martin zag vooral de etappe van vrijdag als een gemiste kans. "Vrijdag finishte ik met een goed resultaat, maar met spijt dat ik in de finale niet aangevallen heb. Zaterag was het resultaat slecht, maar heb ik mijn kans gewaagd."

"De etappe was ingekort en de steile klim was niet in mijn voordeel, maar ik heb geen spijt. Ik eindig op een 18e plaats, dat is een mooie manier om een goed seizoensbegin te beëindigen", besluit de klimmer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties