Girofavorieten oogsten nu al lof: "Super dat die hoofdrolspelers dat doen"

Girofavorieten oogsten nu al lof: "Super dat die hoofdrolspelers dat doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De strijd om de eindzege in de Ronde van Italië belooft ook een link te kennen met de Lage Landen: Tom Dumoulin heeft uiteraard de Nederlandse nationaliteit en Primoz Roglic komt uit voor Jumbo. Renaat Schotte vindt het alvast schitterend dat beiden zowel Giro als Tour gaan rijden.

Schotte blikt bij Sporza vooruit naar de mogelijke duels tussen beide renners die ons te wachten staan. "Het zijn twee vergelijkbare favorieten. Ik vraag me af of Roglic in staat is zijn ongelooflijke resultaten door te trekken. Zijn ploeg zegt dat de Sloveen nog geen 100 procent was. Dat belooft. De logica zou zijn dat hij iets minder wordt, en dat Dumoulin iets beter wordt."

Dan ziet het er juist goed uit voor Dumoulin? "Voor de Nederlander is het nog geen briljant seizoen geweest, wat ook in de lijn der verwachtingen ligt. Hij gaat voor de dubbel Giro-Tour. Dan mag hij nog niet goed geweest zijn. Maar Roglic dubbelt ook en ik vind het alvast super dat die hoofdrolspelers dat doen."

YATES OP GELIJKE HOOGTE

Er is nog wel een andere grote favoriet. "Ik zet Simon Yates op gelijke hoogte. Hij heeft een gigantische rekening openstaan met de Giro. Ik stond toen op de top van de Finestre en zie hem daar nog altijd zwalpen. Hij zal veel geleerd hebben uit dat fiasco en heeft die Giro wat mij betreft al doorgespoeld met zijn eindzege in de Vuelta later op dat seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties