Sterke Laurens De Plus ziet kopman schitteren, geen prijs voor de andere Belgen

Sterke Laurens De Plus ziet kopman schitteren, geen prijs voor de andere Belgen
Foto: © photonews

Op de eerste dag meteen een sterk signaal sturen naar de concurrentie: dat is wat de topfavoriet in deze Giro gedaan heeft. Primoz Roglic was een klasse te sterk in de openingstijdrit in Bologna. Simon Yates en Vincenzo Nibali werde tweede en derde. Ook De Plus was goed voor een ereplaats.

Wie uitkeek naar de prestaties van de toppers, moest er rap bij zijn. Bijna allemaal vertrokken ze heel vroeg om de regen te vermijden. Tom Dumoulin had wellicht op wat beter gehoopt dan zijn 13'22", want die tijd werd verrassend genoeg al snel geklopt door Lopez. Weliswaar met enkele honderdsten van een seconde.

'SUPERMAN' EN 'HAAI VAN MESSINA' VERRASSEN

Nibali schudde eveneens een straffe tijdrit uit zijn benen en deed nog vijf seconden beter. Doordat er een klim in het af te leggen parcours zat, was de verwachting ook dat de meeste klassementsmannen het goed zouden doen. Het bleek alvast het ideale traject voor Primoz Roglic. De kopman van Jumbo-Visma zette een knaltijd neer en was nog 23 seconden sneller dan Nibali.

Nadien was het vooral wachten op Simon Yates, die als enige grote naam wachtte tot de avond viel vooraleer van start te gaan. De Brit van Mitchelton-Scott reed een goede tijdrit, maar lag aan het eerste tussenpunt wel al 18 seconden achter op Roglic. Meer dan een tweede plaats zat er niet in voor Yates.

DE PLUS BESTE BELG

De hoogvorm van Roglic werkt aanstekelijk bij Jumbo-Visma, want ook Laurens De Plus werkte een sterke tijdrit af. Onze landgenoot werd knap achtste. Zo deed hij dus beter dan Victor Campenaerts, die het met de twintigste plaats moest stellen. Thomas De Gendt ging op de klim al voor de blauwe bergtrui, maar slaagde er niet in om die binnen te halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties