Belgische Giro-renners lichten tipje van de sluier op over hun stemgedrag

Belgische Giro-renners lichten tipje van de sluier op over hun stemgedrag
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is vandaag in België verkiezingsdag. Daar hebben ook onze landgenoten in de Giro al aan gedacht, de ene weliswaar al meer dan de andere. Zij geven een volmacht aan één van hun naasten om hun stem uit te brengen en spraken zich uit over de verkiezingen van 2019.

Het Nieuwsblad peilde bij de verschillende Belgische renners naar hoe zij het aanpakken. Thomas De Gendt bijvoorbeeld geeft een volmacht aan zijn vrouw Evelyn en zij mag van hem zelf haar keuze maken. "Waarschijnlijk zal Evelyn voor CD&V kiezen. Mij interessseert het eigenlijk geen bal, want volgens mij maakt het niets uit wie er aan de macht is."

De moeder van Victor Campenaerts stemt in naam van de werelduurrecordhouder en hij heeft wel zelf een duidelijke keuze aangegeven. Campenaerts stemt op Groen. "Ik moet zeggen dat ik de politiek niet zo hard volg, maar ik ben een groene jongen."

ERGERNIS BIJ BAKELANTS

Jan Bakelants wordt in het stemhokje vertegenwoordigd door zijn vrouw Daphne. De renner van Sunweb gaat zorgvuldig om met het bekendmaken van zijn politieke voorkeur. "Ik ga niet zeggen op wie ik stem, want ik wil de publieke opinie niet beïnvloeden. Het is moeilijk kiezen, want er zijn in veel partijen personen die mij ergeren. Normaal stem ik eerder rechts, naar de liberale kant."

GEEN STEM VAN TOSH

Jasper De Buyst geeft dan weer een volmacht aan zijn vriendin, Pieter Serry aan zijn echtgenote en Jenthe Biermans aan zijn vader. Die laatste haalt aan dat hij bij elke verkiezing in het buitenland aan het koersen was. Tosh Van der Sande is gedomicilieerd in Spanje en mag in België niet stemmen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties