Stuyven wijt matig voorjaar aan privéproblemen en herleeft met BK en Tour in zicht: "Ik blijf erin geloven"

Stuyven wijt matig voorjaar aan privéproblemen en herleeft met BK en Tour in zicht: "Ik blijf erin geloven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jasper Stuyven zal de eerste zijn om te zeggen dat zijn voorjaar teleurstellend was. Dat heeft hij op geen enkele manier tegengesproken. Er zijn een aantal redenen voor. Maar gezien zijn verbeterende vorm mag hij wel met hoop toeleven naar het BK en de Ronde van Frankrijk.

Wat vond hij nu zelf van zijn voorjaar. "Niet goed. Slecht zelfs. In de Omloop ben ik ziek geworden. Daarna heb ik nooit meer het goede gevoel gekregen. Ook omdat ik het niet over een andere boeg wilde gooien", haalt Stuyven aan in GvA. Daarmee bedoelt hij: een stage inlassen en de Tirreno overslaan. "Je weet ook wat ze zeggen: wie goed wil zijn in de klassiekers, heeft de Tirreno nodig. Dus reis je toch maar naar Italië af."

PERSOONLIJKE ZAKEN IN ORDE BRENGEN

Testen wezen overigens aan dat het fysiek wel behoorlijk oké zat. "Dan moet je het wel ergens anders zoeken en dan bleef er maar één ding over: het mentale. Het zat hem elders. Privé." Uitweiden wil hij daarover liever niet doen. "Hou het maar op dat ik in mijn persoonlijk leven een paar zaken weer in orde moest brengen."

HAAT-LIEFDEVERHOUDING

Maar goed: de signalen uit de Hammer Series en Ronde van Zwitserland zijn positief. Stuyven lijkt dus net op tijd klaar om te oogsten op het BK en in de Tour. "Al blijven het wedstrijden waar ik een haat-liefdeverhouding mee heb. In het BK ben ik tweemaal derde geworden. Het is zo'n nerveuze, atypische wedstrijd. Eén verkeerde beslissing en het kan over zijn."

In Frankrijk komt er nog een hogere stressfactor bij kijken. "Van de Tour weet ik nu al dat er een moment zal zijn dat ik mij afvraag: Wat doe ik hier? Maar toch wil ik erbij zijn. Omdat ik zo'n start in Brussel niet wil missen en omdat ik al twee keer niet ver van een ritzege ben geweest. Ik blijf erin geloven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties