Uitblinker Bernal is realistisch: "Ik ga zeker tijd verliezen"

Uitblinker Bernal is realistisch: "Ik ga zeker tijd verliezen"
Foto: © photonews

Terwijl andere ronderenners vallen of op de sukkel zijn, fladdert Egan Bernal naar boven in de Ronde van Zwitserland alsof het niets is. Dat lijkt alleen maar zo, geeft hij aan. Zelfs het wiel van zijn ploegmaats houden is niet altijd even simpel. Nu is het kwestie van stand te houden in de tijdrit.

Zijn overwinning op de Flumserberg was er eentje met veel overtuiging. "Je weet nooit hoe het met je tegenstanders gaat, maar ik voelde me zelf erg goed. Ik zei dat ook tegen de jongens en zoals altijd deden ze een fantastische job", doet Bernal het verhaal van de etappe op de site van Team Ineos. "Ik won de rit voor hen, het voelt heel goed."

Het gebruikelijke recept werd nog eens bovengehaald: de tegenstand versmachten met een hoog tempo. "Mijn ploegmaats draaiden de gas open en het was moeilijk om bij hen in het wiel te blijven. Ik probeerde kalm te blijven en dat was de best mogelijke beslissing. We legden een goed tempo op."

We hebben zondag ook nog een bergrit 

Nu komt er wel een individuele tijdrit aan. Dat kan lastig worden met een voorsprong van zo'n veertig seconden op specialist Rohan Dennis. "Dennis is de wereldkampioen tijdrijden. Ik ga zeker tijd verliezen ten opzichte van hem. Ik hoop niet teveel tijd te verliezen, maar we hebben zondag ook nog een bergrit. We zullen ons best doen en controleren wat we kunnen controleren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties