Visconti troeft zijn landgenoot af in Slovenië, opnieuw verdienstelijke ereplaats voor Hermans

Visconti troeft zijn landgenoot af in Slovenië, opnieuw verdienstelijke ereplaats voor Hermans
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was weer volop klimmen geblazen in de Ronde van Slovenië. De klassementsmannen moesten dus op de afspraak zijn en dat was grotendeels ook zo. Vier van hen toonden zich het sterkst en reden samen naar de aankomst. Visconti bleek nog over de snelste spurt te beschikken.

Ben Hermans stond nog altijd mooi vijfde in het klassement, maar zag die plaats verloren gaan in deze rit. De toppers blijven volgen was immers niet mogelijk. De grote kanonnen moesten oorlopg maken bergop en dat gebeurde ook. Vlasov, Pogacar, Ulissi en Visconti reden weg van Masnada, Vendrame, Chaves.

De vier leiders begonnen de laatste vijfentwintig kilometer met een voorsprong van meer dan een halve minuut en zouden de achtervolgers niet meer terugzien. Vlasov deed een enorme inspanning om zijn bergtrui veilig te stellen, maar voorts kwamen er geen demarrages meer.

HERMANS VOLGT NA GROEPJES MET FAVORIETEN

Het werd dus een sprintje met vier. Vlasov was meteen teruggeslagen. Pogacar deed wel volop mee, maar kon niet op tegen de op papier snellere Ulissi en Visconti. Het was die laatste die nog net een stukje explosiever was. Hermans reed solo naar de achtste plaats in de daguitslag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties